ВСТУП
1.1. ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ ЗБЕРІГАННЯ І КОНСЕРВУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ РОСЛИННИЦТВА
1.1.1. Суть і значення зберігання та переробки продукції рослинництва
1.1.2. Продукція рослинництва як харчові, кормові засоби, сировина для
різних галузей промисловості
1.1.3. Основні завдання зберігання продукції рослинництва
1.1.4. Переробні підприємства, пункти, їх види
1.1.5. Короткий історичний огляд розвитку галузі, курсу та науки
1.2. Наукові
принципи зберігання продукції
1.2.1. Теоретичні основи
зберігання сільськогосподарської продукції
1.2.2. Основні напрямки
підвищення якості продукції
1.2.3. Роль стандартизації і
контролю якості продукції
2. ТЕХНОЛОГІЯ ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ ЗЕРНОВИХ МАС ТА ПІДГОТОВКА ЇХ ДО
ЗБЕРІГАННЯ
2.1. Характеристика та фізіологічні властивості зернових мас як об’єктів
зберігання
2.1.1. Склад зернової маси
2.1.2. Класифікація показників якості
2.1.3. Показники якості, обов’язкові для всіх партій зерна
2.1.4. Показники якості для визначення цільового призначення зерна
2.1.5. Хлібопекарська оцінка зерна
2.1.6. Фізичні властивості зернової маси
2.1.7. Фізіологічні
властивості зернових мас
2.2. Очищення, сушіння та вентилювання зернових мас
2.2.1. Заходи підвищення стійкості зернових мас
при зберіганні
2.2.2. Очищення зерна. Види сортування зерна
2.2.3. Активне вентилювання зернових мас
2.2.4. Способи і режими сушіння зерна
2.2.5. Організація післязбиральної обробки зерна
на току
3. РЕЖИМИ І СПОСОБИ
ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНОВИХ МАС
3.1. Класифікація способів зберігання зерна
3.2. Хімічне консервування зерна
3.3. Класифікація зерносховищ
3.4. Основні вимоги до конструкцій зерносховищ
3.5. Особливості зберігання зерна окремих культур
3.6. Підготовка зерносховищ до приймання зерна нового врожаю
4. ОСНОВИ ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ РОСЛИНИЦТВА
4.1. Виробництво борошна
4.1.1. Зерно як об’єкт переробки
4.1.2. Вихід і сорти борошна
4.1.3. Технологічний процес одержання борошна
4.1.4. Показники якості борошна. Зберігання. Відходи
4.2. Технологія переробки зерна на крупи
4.2.1. Показники якості круп’яного зерна
4.2.2. Крупи із скороченим часом варіння
4.2.3. Види та сорти круп
4.2.4. Технологічний процес виробництва круп
4.2.5. Показники якості круп
4.2.6. Зберігання круп
4.3. Виробництво хліба
4.3.1. Хлібопекарські властивості борошна
4.3.2. Асортимент продукції хлібопекарної
промисловості
4.3.3. Технологія приготування хліба
4.3.4. Показники якості хліба
4.4. Технологія переробки олійних культур
4.4.1. Види олійних культур
4.4.2. Зберігання насіння олійних культур
4.4.3. Харчова і технічна цінність різних олій
4.4.4. Технологічна схема виробництва олії
4.4.5. Показники якості олії
4.4.6. Відходи олійного виробництва
4.5. Основи виробництва біопалива
4.5.1. Альтернативні джерела енергії
4.5.2. Основні технологічні етапи виробництва
етанолу
4.5.3. Ріпакова олія як біопаливо
4.5.4. Виробництво біогазу
5. ЗАГАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ ПЛОДІВ, ОВОЧІВ І КАРТОПЛІ ЯК ОБ’ЄКТІВ ЗБЕРІГАННЯ
ТА ПЕРЕРОБКИ
5.1. Морфологічні і фізіологічні особливості об’єктів зберігання
5.1.1. Хімічний склад плодоовочевої продукції і
його вплив на умови зберігання
5.1.2. Фізіологічні та біологічні процеси, які
відбуваються в картоплі, овочах під час зберігання
5.1.3. Період спокою, засоби попередження
проростання
5.1.4. Дозрівання та старіння
5.2. Процеси, які відбуваються у плодоовочевії
масі під час зберігання
5.2.1. Фізичні властивості овочів
5.2.2. Вплив ентомологічного фактора
5.2.3. Класифікація овочів за групами лежкості
6. РЕЖИМИ І СПОСОБИ ЗБЕРІГАННЯ ВРОЖАЮ ПЛОДІВ І ОВОЧІВ
6.1. Характеристика режимів та способи зберігання плодоовочевої продукції
6.1.1. Основні режими зберігання
6.1.2. Позитивна дія вуглекислого газу
6.1.3. Основні способи зберігання плодоовочевої
продукції
6.2. Характеристика та технологічні особливості сховищ
6.2.1. Технологічні особливості простих
сховищ-буртів і траншей
6.2.2. Характеристика стаціонарних сховищ
6.2.3. Характеристика сховищ-холодильників
6.2.4. Сховища-холoдильники
з регульованим чи модифікованим газовим середовищем
6.2.5. Підготовка сховищ до сезону зберігання
7. ОСОБЛИВОСТІ
ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ДОРОБКИ І ЗБЕРІГАННЯ ПЛОДООВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ
7.1. Післязбиральна доробка та зберігання коренеплідних овочів
7.1.1. Вплив умов вирощування на лежкість
столових коренеплодів
7.1.2. Зберігання коренеплодів моркви
7.1.3. Зберігання столових буряків
7.1.4. Зберігання коренеплодів інших овочевих
культур
7.1.5. Хвороби коренеплодів під час зберігання
7.2. Зберігання головок капусти, цибулі та часнику, плодових і зелених
овочів
7.2.1. Характеристика головок капусти, як об’єкт
зберігання
7.2.2. Збирання і зберігання капусти
7.2.3. Збирання і післязбиральна доробка
цибулевих овочів
7.2.4. Особливості зберігання цибулі й часнику
різного цільового призначення
7.2.5. Зберігання плодових овочів
7.2.6. Зберігання листкових овочів і пучкової
продукції
8. ОСНОВИ ПЕРЕРОБКИ
ОВОЧІВ, ПЛОДІВ ТА ВИНОГРАДУ
8.1. Класифікація способів переробки.
Особливості плодоовочевої сировини та винограду як об’єкта переробки
8.1.1. Мета переробки продукції овочівництва, плодівництва та
виноградарства
8.1.2. Якість плодоовочевої продукції
8.1.3. Класифікація способів
переробки
8.1.4. Підготовка сировини до консервування
8.1.5. Тара, її підготовка, фасування і закупорення
банок
8.2. Технологія консервування
8.2.1. Характеристика спецій для консервування
8.2.2. Хімічні методи консервування. Маринування оцтом
8.2.3. Консервування антисептиками
8.2.4. Консервування цукром. Виготовлення варення
8.2.5. Технологія виробництва джему та повидла
8.3. Переробка винограду
8.3.1. Приймання та первинна переробка винограду
8.3.2. Технологія консервування виноградної сировини
8.3.3. Обробка винограду для виноробства
8.4. Мікробіологічні та фізичні способи консервування
8.4.1. Мікробіологічні способи консервування
8.4.2. Виробництво фруктових компотів
8.4.3. Виробництво соків
8.4.4. Сушіння фруктів і овочів
8.4.5. Заморожування фруктів і овочів
9. ПІСЛЯЗБИРАЛЬНА
ДОРОБКА, ЗБЕРІГАННЯ ТА ПЕРЕРОБКА БУЛЬБ КАРТОПЛІ
9.1. Післязбиральна
доробка, зберігання та переробка бульб картоплі
9.1.1. Збирання і післязбиральна доробка бульб картоплі
9.1.2. Характеристика бульб картоплі як об’єкта зберігання
9.1.3. Диференційований режим зберігання бульб
9.1.4. Способи зберігання бульб картоплі різного цільового призначення
9.1.5. Виготовлення хрусткої картоплі (чіпсів)
9.1.6. Виробництво крохмалю
9.1.7. Виробництво спирту
10. ЗБЕРІГАННЯ ТА
ПЕРЕРОБКА КОРЕНЕПЛОДІВ ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ
10.1. Зберігання коренеплодів цукрових буряків
10.1.1. З історії розвитку цукробурякового
виробництва
10.1.2. Особливості хімічного складу
коренеплодів та змін його під час зберігання
10.1.3. Способи зберігання коренеплодів цукрових
буряків у свіжому вигляді
10.2. Основи технології переробки цукрових буряків
10.2.1. Вимоги до цукрових буряків для виробництва
цукру
10.2.2. Процеси, що лежать в основі
цукробурякового виробництва
10.2.3. Технологія виробництва цукру
10.2.4. Вимоги до якості цукру. Зберігання.
Використання відходів
11. ТЕХНОЛОГІЯ ЗБИРАННЯ, ПІСЛЯЗБИРАЛЬНА ДОРОБКА
ТА ЗБЕРІГАННЯ ЛЬОНОСИРОВИНИ І ШИШОК ХМЕЛЮ
11.1. Технологія збирання та приготування трести льону і конопель
11.2. Схема технологічного процесу переробки трести на волокно
11.3. Збирання шишок хмелю
11.4. Вентилювання та сушіння хмелю
11.5. Кондиціювання шишок за вологістю, сульфітація, пресування та
пакування хмелю
12. ЗБИРАННЯ, ПІСЛЯЗБИРАЛЬНА ДОРОБКА І
ЗБЕРІГАННЯ ТЮТЮНУ ТА МАХОРКИ
12.1. Основи технології збирання і первинної обробки тютюну
12.2. Основи технології збирання і первинної
обробки махорки
|