image001

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА

Електронний посібник

 

Головна

Анотація

Теоретичні відомості

Додатки

Глосарій

Список використаних джерел

Укладачі

ЗМІСТ

 

 

1. БІОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПРОДУКТИВНИХ ЯКОСТЕЙ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПТИЦІ

1.1. Походження птиці та її біологічні особливості

1.1.1. Походження сільськогосподарської птиці

1.1.2. Зміна тварин у процесі одомашнення

1.1.3. Біологічні особливості сільськогосподарської птиці

 

1.2. Конституція та екстер’єр сільськогосподарської птиці

1.2.1. Поняття про конституцію сільськогосподарської птиці. Типи конституції

1.2.2. Поняття про екстер’єр. Статі будови тіла та методи оцінки екстер’єру сільсько¬господарської птиці

1.2.3. Визначення статі та віку птиці

 

1.3. Продуктивність сільськогосподарської птиці

1.3.1. Яйцева продуктивність птиці

1.3.2. М’ясна продуктивність птиці

1.3.3. Вплив різних факторів на продуктивність птиці

 

2. ПОРОДИ І КРОСИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПТИЦІ

2.1. Породи і кроси курей

2.1.1. Поняття про породи і кроси та класифікація порід сільськогосподарської птиці

2.1.2. Породи і кроси курей яйцевого напрямку продуктивності

2.1.3. Породи і кроси курей м’ясного напрямку продуктивності

2.1.4. М’ясо-яєчні породи курей, їх кроси, декоративні, бійцеві породи курей

 

2.2. Породи і кроси індиків, качок, гусей та інших видів сільськогосподарської птиці

2.2.1. Породи і кроси качок

2.2.2. Породи і породні групи гусей

2.2.3. Породи індиків

2.2.4. Цесарки, голуби, перепели, страуси, яких розводять у господарствах України

 

3. ПЛЕМІННА РОБОТА У ПТАХІВНИЦТВІ

3.1. Організація племінної роботи

3.1.1. Поняття про селекційну та племінну роботу, зміст племінної роботи

3.1.2. Типи племінних птахівницьких господарств

3.1.3. Структура стада

3.1.4. Облік, мічення та бонітування птиці

 

3.2. Добір, підбір та методи розведення птиці

3.2.1. Добір і підбір у птахівництві

3.2.2. Методи розведення птиці, їх класифікація

а) чистопородне розведення;

б) схрещування;

в) гібридизація;

 

4. ІНКУБАЦІЯ

4.1. Поняття про інкубацію. Типи інкубаторів

4.1.1. Поняття про інкубацію, її переваги над природним виведенням

4.1.2. Типи інкубаторів, їх характеристика

4.1.3. Збирання, зберігання, транспортування та передінкубаційна обробка яєць птиці

 

4.2. Технологія інкубації яєць сільськогосподарської птиці

4.2.1. Вимоги до інкубаційних яєць та закладання яєць для інкубації

4.2.2. Режим інкубації яєць

4.2.3. Фізіологія розвитку ембріона та біологічний контроль при інкубації

4.2.4. Виведення молодняку, його оцінка, сортування, транспортування

4.2.5. Інкубація яєць різних видів сільськогосподарської птиці

 

5. ТЕХНОЛОГІЯ ГОДІВЛІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПТИЦІ

5.1. Годівля молодняку та дорослої сільськогосподарської птиці

5.1.1. Особливості травлення і обміну речовин у птиці. Нормування поживних речовин

5.1.2. Корми, їх характеристика

5.1.3. Типи годівлі. Фазова та безфазова годівля

5.1.4. Годівля молодняку та дорослої птиці різних видів

 

6. ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВИХ ЯЄЦЬ

6.1. Основні принципи технології виробництва харчових яєць

6.1.1.Технологічні принципи промислового виробництва яєць сільськогосподарської птиці в спеціалізованих господарствах

6.1.2. Поняття про технологію, технологічний графік, технологічну карту виробничого процесу. Основні цехи промислового виробничого процесу

6.1.3. Планування і обладнання приміщень птахівницьких господарств

 

6.2. Технологія промислового виробництва харчових яєць

6.2.1.Схема технологічного процесу виробництва харчових яєць

6.2.2.Основні цехи виробничого процесу, їх характеристика та взаємозв’язок

6.2.3. Особливості годівлі молодняку і дорослої птиці при виробництві харчових яєць

 

7. ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА М’ЯСА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПТИЦІ

7.1.Технологія виробництва м’яса курчат-бройлерів

7.1.1. Технологічні принципи виробництва м’яса курчат-бройлерів. Схема технологічного процесу.

7.1.2. Основні цехи виробничого процесу, їх характеристика та взаємозв’язок

7.1.3. Годівля м’ясних курей

 

7.2. Технологія виробництва м’яса індиків

7.2.1. Технологія виробництва м’яса індиків

 

7.3. Технологія виробництва м’яса страусів

7.3.1. Біологічні та продуктивні особливості страусів

7.3.2. Розведення та утримання Африканських страусів

7.3.3. Розведення та утримання Австралійських страусів Ему

7.3.4. Розведення та утримання Американських страусів Нанду

 

7.4. Технологія виробництва м’яса гусей

7.4.1. Цех виробництва інкубаційних яєць

7.4.2. Цех вирощування ремонтного молодняку

7.4.3. Цех вирощування гусенят на м’ясо

7.4.4. Годівля гусей

 

7.5. Технологія виробництва м’яса качок

7.5.1. Цех виробництва інкубаційних яєць качок

7.5.2. Цех вирощування ремонтного молодняку

7.5.3. Цех вирощування каченят на м’ясо

7.5.4. Годівля качок

 

8. ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА ТА ОЦІНКА ЇЇ ПЕРЕРОБКИ

8.1. Технологія забою і переробки сільськогосподарської птиці

8.1.1. Організація процесу забою, прижиттєва та післязабійна оцінка м’ясної продуктивності птиці

8.1.2. Транспортування птиці, строки та методи забою

8.1.3. Технологія забою та первинна обробка птиці

8.1.4. Охолодження тушок, сортування, мафркування, зважування, пакування, заморожування

 

8.2. Технологія переробки інших видів продукції птахівництва

8.2.1. Збір, обробка та транспортування яєць

8.2.2.Технологічний процес переробки харчових яєць

8.2.3. Обробка перо-пухової сировини та виробництво кормів з відходів птахів¬ництва

8.2.4. Переробка і використання пташиного посліду.

 

На початок