Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: Лого на Електронний підручник

КОНЯРСТВО

Електронний посібник

 

Головна

Анотація

Теоретичні відомості

Список використаних джерел

Укладачі

ЗМІСТ

 

 

1. Вступ

1.1. Значення коней для сільського господарства

1.2. Походження і одомашнення коней

1.3. Дикі родичі коней

1.4. Напрямки конярства

1.5. Розвиток приватного конярства на сучасному етапі і заходи щодо його поліпшення

1.6. Економічна ефективність галузі

1.7. Біологічні особливості коней

1.8. Доместикаційні зміни коней

 

2. Конституція, екстер’єр та інтер’єр коней

2.1. Типи конституції

2.2. Методи оцінки екстер’єру коней

2.3. Статі тіла коней, вади та недоліки екстер’єру

2.4. Масті і відмітини

2.5. Алюри, їх різновиди

2.6. Визначення віку коней по зубах

2.7. Виробнича класифікація порід коней

2.8. Інтер’єр коней різних порід

2.9. Зоотехнічна виводка коней

2.10. Ознаки, які слід враховувати при виборі спортивних коней

 

3. Породи коней

3.1. Сучасний стан породного складу коней

3.2. Породи коней

3.3. Верхові породи коней

3.4. Верхово-запряжні породи коней

3.5. Рисисті і запряжні породи коней

3.6. Ваговози

3.7. Основні напрями селекції, зона поширення, провідні кінні заводи та племрепродуктори в Україні

 

4. Відтворення коней

4.1. Відтворення коней

4.2. Виявлення охоти

4.3. Строки парувальної кампанії

4.4. Способи парування

4.5. Штучне осіменіння кобил і трансплантація ембріонів

4.6. Підготовка до парувальної кампанії

4.7. Жеребність. Методи діагностики жеребності

4.8. Жереблення

4.9. Правила присвоєння кличок лошатам

 

5. Вирощування молодняку коней

5.1. Закономірності росту і розвитку молодняку

5.2. Вирощування лошат-сисунів

5.3. Підгодівля підсисних кобил і лошат

5.4. Відлучення лошат і вирощування молодняку після відлучення

5.5. Утримання молодняку на пасовищах і левадах

5.6. Тренінг молодняку

5.7. Догляд за кінцівками і копитами і розчищення копит

 

6. Годівля і утримання коней

6.1. Потреба коней в поживних речовинах

6.2. Корми, що переважають у годівлі коней

6.3. Способи підготовки кормів до згодовування

6.4. Хвороби, що викликаються кормами і порушенням техніки годівлі та напування

6.5. Утримання коней

 

7. Робоча продуктивність коней

7.1.Використання коней

7.2. Показники робочих якостей коней

7.3. Фактори, що впливають на працездатність

7.4. Упряж, її види та елементи, правила зберігання і догляд за нею

7.5. Види запряжок

7.6. Сідла, їх будова і види

7.7. Правила сідлання коней і посадки на них вершника

7.8. Техніка безпеки під час догляду за кіньми

 

8. М’ясна продуктивність

8.1. Кінське м’ясо як продукт харчування

8.2. Хімічний склад

8.3. Організація м’ясного табунного конярства

8.4. Нагул і відгодівля коней

8.5. Категорії вгодованості м’ясних коней та вік реалізації

8.6. Забійний вихід

8.7. Розрубка кінських туш

8.8. Сорти конини

 

9. Молочна продуктивність

9.1. Морфологічні особливості будови вим’я і молоковіддачі у кобил

9.2. Форми вим’я

9.3. Техніка ручного та механізованого доїння кобил

9.4. Хімічний склад молока кобил

9.5. Кумис

 

10. Табунне конярство

10.1. Організація і форми табунного конярства

10.2. Біологічні особливості табунних коней

10.3. Формування і розміри табунів; облік у табунному конярстві

10.4. Таврування коней

10.5. Обтяжка молодняку. Догляд за копитами, гривою і хвостом

10.6. Утримання табунних коней в різні сезони

10.7. Особливості парувальної кампанії у табунному конярстві

10.8. Споруди і обладнання при різних формах ведення табунного конярства

 

11. Кінний спорт і туризм

11.1. Стан і перспективи розвитку кінного спорту і туризму

11.2. Сучасні види кінного спорту

11.3. Організація та робота кінноспортивних баз і поні-клубів

11.4. Тоталізатори

11.5. Правила проведення змагань

11.6. Вимоги до спортивних коней і принципи їх відбору

11.7. Тренування і підготовка спортивних коней до змагань

 

12. Використання коней в інших галузях народного господарства

12.1. Коні як донори для виготовлення і профілактичних сироваток проти гангрени, дифтерії, ботулізму

12.2. Виробництво сироватки кобил

12.3. Використання коней для профілактики і лікування опорно-рухового апарату в медицині

12.4. Кінна поліція

 

13. Організація і завдання племінної роботи

13.1. Методи розведення коней

13.2. Принципи відбору і підбору

13.3. Племінний облік у конярстві

13.4. Особливості відбору коней

13.5. Бонітування коней

13.6. Розведення за лініями

13.7. Маточні родини

13.8. Принципи виведення нових порід коней

13.9. Виставки і виводки коней

 

14. Державні заходи з організації та розвитку конярства

14.1. Організація управління конярством в Україні

14.2. Корпорація «Конярство України», асоціація «Укрконепром»

14.3. Організація маркетингових заходів щодо проведення виставок та аукціонів

14.4. Експорт коней

На початок