НМЦ

Технологія виробництва і переробки

продукції свинарства

Електронний посібник

 

ВФПО

Зміст

 

1. Ринок свинини та світові тенденції в галузі свинарства

1.1. Ринок свинини та світові тенденції в галузі свинарства

1.2. Фактори впливу на розвиток глобального свинарства

1.3. Вітчизняне свинарство та ринок свинини в україні

1.4. Виробництво органічної свинини

2. Розведення свиней

2.1. Біологічні особливості свійських свиней

2.2. Поняття породи і її структура

2.3. Основні породи свиней в світі і в україні

2.4. Сучасні системи розведення свиней

2.5. Методи селекції у сучасному свинарстві

2.6. Екстер’єр свиней та методи його оцінювання

2.7. Бонітування свиней

2.8. Добір та підбір у свинарстві

2.9. Добір у племінному і товарному свинарстві

3. Основи промислової технології у свинарстві

3.1. Поняття технології виробництва свинини та основних її елементів

3.2. Класифікація технологій виробництва свинини

4. Технічне забезпечення процесів у свинарстві

4.1. Обладнання для утримання свиней

4.2. Обладнання для транспортування, дозування та роздавання кормів

4.3. Обладнання для водопостачання та напування

4.4. Засоби створення мікроклімату в свинарських приміщеннях

4.5. Видалення гною

4.6. Обробка (переробка) гною

5. Основні технологічні процеси виробництва свинини

5.1. Цех відтворення

5.1.1. Умовно поросні свиноматки

5.1.1.1. Будова статевих органів свині та гормональна регуляція статевого циклу свиноматок

5.1.1.2. Виявлення охоти та осіменіння свиноматок

5.1.1.3. Утримання умовно поросних свиноматок, їх годівля та контроль поросності

5.1.2. Утримання і годівля свиноматок зі встановленою поросністю

5.1.2.1. Утримання і догляд за свиноматка­ми під час поросності

5.1.2.2. Годівля поросних свиноматок

5.2. Утримання і годівля лактуючих свиноматок і підсисних поросят

5.2.1. Гормональна регуляція опоросу і лактації

5.2.2. Догляд за свиноматкою і поросятами в підсисний період

5.2.3. Особливості технології годівлі та напування підсисних поросят

5.2.4. Особливості технології годівлі лактуючих свиноматок

5.3. Цех дорощування поросят

5.3.1. Підготовка приміщення для дорощування, приймання і розміщення поросят

5.3.2. Годівля та напування поросят

5.4. Цех відгодівлі свиней

5.4.1. Утримання відгодівельного молодняку свиней

5.4.2. Технологія годівлі відгодівельного молодняку свиней

5.4.3. Водонапування свиней на відгодівлі

6. Виробництво свинини в індивідуальних та малих фермерських господарствах

6.1. Виробництво свинини у дрібних і малих господарствах

6.2. Виробництво свинини у фермерських свиногосподарствах середніх розмірів

7. Біобезпека свиногосподарств

7.1. Біобезпека та її складові

7.2. Внутрішня безпека підприємств з виробництва свинини

7.3. Основні правила дезінфекції свинарських приміщень

8. Особливості обліку в сучасному свинарстві (господарський та племінний облік)

9. Маркетинг і економіка продукції свинарства

9.1. Особливості маркетингу продукції свинарства

9.2. Економічна ефективність виробництва продукції свинарства

10. Первинна переробка продукції свинарства

10.1. Загальні поняття про якість свинини та її харчову цінність

10.2. Підготовка свиней до реалізації, транспортування у різні пори року

10.3. Забій та первинна обробка свиней

10.4. Товарне і органолептичне оцінювання свинини та продуктів її переробки. розбирання туш

На початок