ДВНЗ «ОКЕПГРБ»

БАРНА СПРАВА

Електронний посібник

 

Головна

Теоретичні відомості

Додатки

Глосарій

Список використаних джерел

Укладач

 

 

ЗМІСТ

 

Вступ

Мета і завдання дисципліни «Барна справа»

Тема 1 Особливості організації і функціонування барів

1.1.Історія виникнення і розвиток барів.

1.2.Класифікація барів.

1.3.Характеристика різних видів барів.

Тема 2 Матеріально-технічне забезпечення барів

2.1. Характеристика приміщень бару.

2.2. Барна стійка. Призначення і функції.

2.3. Обладнання бару, призначення, характеристика.

2.4. Характеристика посуду та інвентарю.

2.4.1. Скляний посуд. Характеристика та призначення.

2.4.2. Інвентар та інструменти бару.

Тема 3 Організація обслуговування гостей у барі

3.1.Обов’язки бармена та вимоги до його роботи.

3.2.Професійні вимоги до бармена.

3.3.Підготовка бару до роботи. Організація робочого місця бармена.

3.4.Основні правила обслуговування гостей.

3.5.Порядок і форми розрахунку, звітність бармена.

Тема 4 Міксологія

4.1.Меню та карта вин і коктейлів.

4.2.Характеристика напоїв барної карти.

4.3.Правила подавання напоїв у чистому вигляді.

4.4.Методи приготування змішаних напоїв.

4.5.Підготовка і способи подавання гарнірів.

Тема 5 Алкогольні напої базові

5.1.Класифікація міцних базових алкогольних напоїв.

5.2.Характеристика горілки.

5.3.Характеристика коньяку і бренді.

5.4.Характеристика віскі.

5.5.Характеристика джина.

5.6.Характеристика рому.

5.7.Характеристика текіли.

5.8.Характеристика виноградних вин.

Тема 6 Характеристика пом’якшувально-згладжувальних компонентів, що використовуються у змішаних напоях

6.1.Ароматична група.

6.2.Соки.

6.3.Емульгаторна група.

6.4.Смако-ароматична група.

Тема 7 Характеристика наповнювачів, що використовуються у змішаних напоях

7.1. Шампанське і ігристі вина.

7.2. Пиво.

7.3. Мінеральні води і газовані напої.

7.4. Супутні компоненти.

Тема 8 Характеристика змішаних напоїв

8.1. Класифікація змішаних  напоїв та коктейлів.

8.2. Коктейлі-аперитиви.

8.3. Коктейлі-дижестиви.

8.4. Тонізуючі змішані напої.

8.5. Групові змішані напої.

8.6. Безалкогольні напої-моктейлі.

8.7. Напої на основі кави та чаю.

 

 

На початок