Вступ
Мета і завдання дисципліни «Барна
справа»
Тема 1 Особливості організації і функціонування барів
1.1.Історія виникнення і розвиток барів.
1.2.Класифікація барів.
1.3.Характеристика різних видів барів.
Тема 2 Матеріально-технічне забезпечення барів
2.1. Характеристика приміщень бару.
2.2. Барна стійка.
Призначення і функції.
2.3. Обладнання бару, призначення, характеристика.
2.4. Характеристика посуду та інвентарю.
2.4.1. Скляний посуд. Характеристика та призначення.
2.4.2. Інвентар та інструменти бару.
Тема 3 Організація обслуговування гостей у барі
3.1.Обов’язки бармена та вимоги до його роботи.
3.2.Професійні вимоги до бармена.
3.3.Підготовка бару до роботи. Організація робочого місця бармена.
3.4.Основні правила обслуговування гостей.
3.5.Порядок і форми розрахунку, звітність бармена.
Тема 4 Міксологія
4.1.Меню та карта
вин і коктейлів.
4.2.Характеристика напоїв барної карти.
4.3.Правила подавання напоїв у чистому вигляді.
4.4.Методи приготування змішаних напоїв.
4.5.Підготовка і способи подавання гарнірів.
Тема 5 Алкогольні напої базові
5.1.Класифікація міцних базових алкогольних
напоїв.
5.2.Характеристика горілки.
5.3.Характеристика коньяку і бренді.
5.4.Характеристика віскі.
5.5.Характеристика джина.
5.6.Характеристика рому.
5.7.Характеристика текіли.
5.8.Характеристика виноградних вин.
Тема 6 Характеристика пом’якшувально-згладжувальних
компонентів, що використовуються у змішаних напоях
6.1.Ароматична група.
6.2.Соки.
6.3.Емульгаторна група.
6.4.Смако-ароматична група.
Тема 7 Характеристика наповнювачів, що використовуються у змішаних напоях
7.1. Шампанське і ігристі вина.
7.2. Пиво.
7.3. Мінеральні води і газовані напої.
7.4. Супутні компоненти.
Тема 8 Характеристика змішаних напоїв
8.1. Класифікація змішаних напоїв та коктейлів.
8.2. Коктейлі-аперитиви.
8.3. Коктейлі-дижестиви.
8.4. Тонізуючі змішані напої.
8.5. Групові змішані напої.
8.6. Безалкогольні напої-моктейлі.
8.7. Напої на основі кави та чаю.
|