ДВНЗ«ОКЕПГРБ»

БАРНА СПРАВА

Електронний посібник

 

Головна

Теоретичні відомості

Додатки

Глосарій

Список використаних джерел

Укладач

 

МЕТА І ЗАВДАННЯ

 

Дисципліна «Барна справа» є професійно орієнтованою навчальною дисципліною для підготовки студентів освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст зі спеціальності «Готельна і ресторанна справа».

Вивчення дисципліни створює умови для формування у студентів широкого світогляду, організаторських здібностей, вмінь розв’язувати виробничі завдання, що сприяє підвищенню якості виробництва барної продукції та обслуговування гостей у барах.

Метою дисципліни є: вивчити організацію, функціонування, матеріально-технологічне забезпечення сучасних барів, їх типізацію, класи, організаційну структуру; інгредієнти з яких готують різні види напоїв і коктейлів, особливості їх приготування і подавання гостям, а також вплив властивостей складових на формування якості і властивостей напоїв та коктейлів.

Основними завданнями дисципліни «Барна справа» є:

·   ознайомлення з характеристиками барів, проблемами їх створення і функціонування;

·   технологічними, технічними і соціально-психологічними проблемами, які виникають у результаті діяльності менеджера барної справи в сучасних умовах розвитку ресторанного господарства;

·   формування продукції, яка відпускається в барах;

·   якість і безпечність напоїв і коктейлів;

·   формування інгредієнтного складу безалкогольних і алкогольних напоїв.

У результаті вивчення навчального матеріалу дисципліни студенти

мають знати:

·   технічне оснащення барів;

·   правила експлуатації встановленого обладнання;

·   прийоми технології приготування напоїв і коктейлів;

·   напрями формування функціональних напоїв;

·   особливості створення нових змішаних напоїв;

·   завдання, які виникають у сучасних умовах ринкової конкуренції;

мають вміти:

·   визначити склад інгредієнтів змішаних напоїв;

·   приготувати нескладні кулінарні вироби, які входять до асортименту барів;

·   визначити нові форми оздоблення і подачі напоїв;

·   підготувати бар для обслуговування відвідувачів.

 

 

На початок

Наступна тема