ДВНЗ«ОКЕПГРБ» |
БАРНА
СПРАВА Електронний посібник |
||
|
МЕТА І ЗАВДАННЯ |
||
Дисципліна «Барна справа»
є професійно орієнтованою навчальною дисципліною для
підготовки студентів освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст зі
спеціальності «Готельна і ресторанна справа». Вивчення дисципліни створює умови для формування у
студентів широкого світогляду, організаторських здібностей, вмінь
розв’язувати виробничі завдання, що сприяє підвищенню якості виробництва барної продукції та обслуговування гостей у барах. Метою дисципліни є: вивчити
організацію, функціонування, матеріально-технологічне забезпечення сучасних
барів, їх типізацію, класи, організаційну структуру; інгредієнти з яких
готують різні види напоїв і коктейлів, особливості їх приготування і
подавання гостям, а також вплив властивостей складових на формування якості і
властивостей напоїв та коктейлів. Основними завданнями
дисципліни «Барна справа» є: ·
ознайомлення з характеристиками барів, проблемами їх
створення і функціонування; ·
технологічними, технічними і соціально-психологічними
проблемами, які виникають у результаті діяльності менеджера барної справи в сучасних умовах розвитку ресторанного
господарства; ·
формування продукції, яка відпускається в барах; ·
якість і безпечність напоїв і коктейлів; ·
формування інгредієнтного
складу безалкогольних і алкогольних напоїв. У результаті вивчення навчального матеріалу
дисципліни студенти мають знати: ·
технічне оснащення барів; ·
правила експлуатації встановленого обладнання; ·
прийоми технології приготування напоїв і коктейлів; ·
напрями формування функціональних напоїв; ·
особливості створення нових змішаних напоїв; ·
завдання, які виникають у сучасних умовах ринкової
конкуренції; мають
вміти: ·
визначити склад інгредієнтів змішаних напоїв; ·
приготувати нескладні кулінарні вироби, які входять
до асортименту барів; ·
визначити нові форми оздоблення і подачі напоїв; ·
підготувати бар для обслуговування відвідувачів. |
|||