ФІЗІОЛОГІЯ РОСЛИН З ОСНОВАМИ МІКРОБІОЛОГІЇ
Електронний посібник
Головна
Анотація
Теоретичні відомості
Лабораторні заняття
Глосарій
Список використаних джерел
Укладачі
1. Лабораторне заняття 1. Плазмоліз і деплазмоліз, вихід барвних речовин із вакуолі. Визначення життєздатності насіння за забарвленням цитоплазми
2. Лабораторне заняття 2. Хроматографічний розподіл пігментів хлоропластів і вивчення їх оптичних властивостей. Визначення чистої продуктивності фотосинтезу
3. Лабораторне заняття 3. Спостереження за виділенням тепла проростаючого насіння, визначення дихального коефіцієнта проростаючого насіння. Визначення інтенсивності дихання за виділенням вуглекислого газу
4. Лабораторне заняття 4. Визначення інтенсивності транспірації ваговим методом. Визначення стану продихів за допомогою контактних відбитків і методом інфільтрації. Визначення водного потенціалу листків методом Шардакова
5. Лабораторне заняття 5. Вивчення впливу окремих елементів поживної суміші на ріст рослин. Діагностика живлення рослин в онтогенезі
6. Лабораторне заняття 6. Спостереження явищ фотоморфогенезу. Визначення зон росту рослин. Порівняльна характеристика росту зеленої і етилованої рослин. Вивчення властивостей і регуляторів росту. Вплив гетероауксину на прискорення коренеутворення у живців квасолі. Визначення періодичності росту дерев'янистих і трав'янистих рослин
7. Лабораторне заняття 7. Вивчення життєздатності озимих культур методом забарвлення тканин. Вивчення захисної дії цукрів на протоплазму
8. Лабораторне заняття 8. Ознайомлення з основними формами бактерій. Основні принципи культивування мікроорганізмів на поживних середовищах
9. Лабораторне заняття 9. Мікроскопування збудників спиртового, маслянокислого бродіння. Мікроскопічне дослідження молочних продуктів. Мікробіологічна характеристика силосу. Якісна органолептична характеристика силосу та якісні реакції на молочну і масляну кислоти
10. Лабораторне заняття 10. Вивчення будови бульбочок бобових рослин. Виділення бактерій з бульбочок. Ознайомлення з препаратами бактеріальних добрив методами визначення їх якості. Проведення дослідів з амоніфікації білків, денітрифікації, нітрифікації
На початок