НМЦ

ГІГІЄНА МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

II частина

Електронний посібник

 

ВФПО

Зміст

 

Розділ 1 Гігієна вторинних продуктів переробки молока

1.1. Гігієна казеїну технічного

1.2. Гігієна казеїну харчового

1.3. Гігієна цукру молочного

1.4. Гігієна пепсинів харчових

1.5. Гігієна препаратів ферментних

1.6. Гігієна концентратів білкових молочних

1.7. Методи контролювання якості знежиреного молока, маслянки і сироватки

Розділ 2 Гігієна кисломолочних продуктів

2.1. Значення кисломолочних продуктів у харчуванні людини

2.2. Біологічні основи бродіння у технології виробництва кисломолочних продуктів

2.3. Класифікація кисломолочних продуктів

2.4. Загальна характеристика кисломолочних напоїв

2.5. Технологія виробництва кисломолочних напоїв

2.6. Гігієна кефіру

2.7. Гігієна ряжанки та варенцю

2.8. Гігієна ацидофільних напоїв

2.9. Гігієна йогурту

2.10. Гігієна простокваші

2.11. Гігієна кумису

2.12. Гігієна айрану

2.13. Гігієна мацуна

2.14. Гігієна філмьолку

2.15. Методи контролювання якості та безпечності кисломолочних напоїв

2.16. Гігієна сметани

2.17. Гігієна кисломолочного сиру

2.18. Гігієна напівфабрикатів із сиру кисломолочного

2.19. Гігієна виробів сиркових

2.20. Методи контролювання кисломолочного сиру, сиркової маси, сирних напівфабрикатів

Розділ 3 Гігієна масла вершкового, спредів, маргарину, жирів для молочної промисловості

3.1. Гігієна масла вершкового

3.2. Гігієна масла вершкового з наповнювачами

3.3. Методи контролювання якості масла вершкового

3.4. Гігієна спредів та сумішей жирових

3.5. Гігієна спредів дитячих

3.6. Гігієна маргарину

3.7. Гігієна жирів для молочної промисловості

Розділ 4 Гігієна згущених молочних консервів

4.1. Значення і асортиментна класифікація згущених молочних консервів

4.2. Технологія виробництва згущених молочних консервів

4.3. Органолептичні показники згущених молочних консервів

4.4. Фізико-хімічні показники згущених молочних консервів

4.5. Правила марковання, паковання, приймання, транспортування, зберігання

4.6. Гігієна молока згущеного стерилізованого в банках

4.7. Гігієна молока нежирного згущеного з цукром

4.8. Гігієна продукту згущеного з соєвим екстрактом та цукром

4.9. Гігієна продукту згущеного з олією та цукром

4.10. Гігієна молока незбираного згущеного з цукром

4.11. Гігієна молока згущеного з цукром та кавою

4.12. Гігієна молока згущеного з цукром та какао

4.13. Гігієна вершків згущених з цукром

4.14. Гігієна вершків згущених з цукром і наповнювачами

4.15. Гігієна сироватки молочної згущеної

4.16. Схема контролю якості згущених молочних консервів

4.17. Відбір проб для досліджень

4.18. Лабораторні методи контролювання якості згущених молочних консервів

Розділ 5 Гігієна сухих молочних продуктів

5.1. Асортимент сухих молочних продуктів

5.2. Гігієнічні вимоги до сировина для виробництва сухих молочних продуктів

5.3. Технологія виробництва сухих молочних продуктів

5.4. Гігієнічні вимоги до марковання, паковання, приймання, зберігання, транспортування, контролювання якості й безпечності

5.5. Гігієна молока сухого швидкорозчинного

5.6. Гігієна молока та вершків сухих

5.7. Гігієна сироватки молочної сухої

5.8. Гігієна маслянки сухої

5.9. Методи контролювання якості сухих молочних продуктів

Розділ 6 Гігієна сирів

6.1. Класифікація сирів

6.2. Особливості сирів

6.3. Гігієнічні вимоги до сировини

6.4. Технологія виробництва сирів

6.5. Загальні правила марковання сирів

6.6. Загальні правила паковання сирів

6.7. Вихід сирів

6.8. Характеристика дефектів сирів

6.9. Схема технохімічного контролю виробництва сичужних сирів

6.10. Гігієна сирів твердих

6.11. Гігієна сирів твердих українського асортименту

6.12. Гігієна сиру твердого пошехонського

6.13. Гігієна сирів напівтвердих

6.14. Гігієна сирів сичужних твердих для експорту

6.15. Гігієна сиру лиманського розсільного

6.16. Гігієна бринзи

6.17. Гігієна сирів м’яких

6.18. Гігієна плавлених сирів

6.19. Лабораторні методи контролювання якості сичужних сирів

6.20. Лабораторні методи контролювання якості плавлених сирів

Розділ 7 Гігієна морозива

7.1. Харчове значення і біологічна цінність морозива

7.2. Асортиментна класифікація

7.3. Гігієнічні вимоги до сировини

7.4. Технологія виробництва морозива

7.5. Характеристика морозива основних видів

7.6. Правила марковання, паковання, транспортування, зберігання, приймання, контролювання якості та безпечності

7.7. Гігієна морозива молочного, вершкового, пломбіру

7.8. Гігієна морозива молочного, вершкового, пломбіру, морозива плодово-ягідного, ароматичного, щербету, льоду

7.9. Гігієна морозива з комбінованим складом сировини

7.10. Методи технологічного контролювання виробництва морозива

Розділ 8 Гігієна молочних продуктів дитячого харчування

8.1. Асортиментна класифікація

8.2. Органолептичні показники продуктів дитячого харчування

8.3. Фізико-хімічні показники продуктів дитячого харчування

8.4. Гігієна вершків стерилізованих для дітей

8.5. Методи контролювання якості та безпечності продуктів дитячого харчування

8.6. Гігієна концентратів молочних

На початок