НМЦ

РЕСТОРАННИЙ КЕЙТЕРИНГ

Електронний посібник

 

ВФПО

ВСТУП

 

Метою освітнього компонента «Ресторанний кейтеринг» є набуття теоретичних знань і практичних навичок із сучасної організації діяльності закладів ресторанного господарства, зокрема кейтерингу, тобто виїзного обслуговування.

 

 

Кейтеринговий бізнес у світі нині за значимістю дорівнює традиційному ресторанному бізнесу, поступово він стає популярним і в Україні.

 

Основними напрямами розвитку кейтерингу є виїзне обслуговування та стаціонарне обслуговування. Ці два напрями мають свою логістичну специфіку, а їхня подібність пов’язана з необхідністю наявності виробничої бази.

Електронний посібник «Ресторанний кейтеринг» розроблено відповідно до освітньо-професійної програми підготовки фахового молодшого бакалавра зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (Ноtеl, геstаuгаnt аnd саtегіng).

У посібнику реалізовані сучасні підходи до викладання у системі підготовки фахового молодшого бакалавра. Він охоплює сім розділів, логічно повязаних між собою, в яких висвітлюється організація діяльності ресторанного кейтерингу, матеріально-технічне забезпечення та види устаткування служби кейтерингу, склад персоналу та його обовязки, вимоги до зовнішнього вигляду та охорони праці під час роботи персоналу.

З метою забезпечення ефективнішого опрацювання здобувачами фахової передвищої освіти навчального матеріалу в процесі самостійної роботи, після кожного розділу посібника подано контрольні запитання та тестові завдання, які мають сприяти формуванню у здобувачів фахової передвищої освіти практичних прийомів та навичок логічного мислення.

 

 

На початок

Наступна тема