ХОЛОДИЛЬНО-ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ
Електронний посібник
ГОЛОВНА
ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ
АНОТАЦІЯ
ДОДАТКИ
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
УКЛАДАЧІ
ЗМІСТ
ВСТУП
1. СИСТЕМИ ПОВІТРОРОЗПОДІЛУ ОХОЛОДЖУВАНИХ ПРИМІЩЕНЬ
1.1. Класифікація систем повітророзподілу
1.2. Системи повітророзподілу у камерах зберігання харчових продуктів
1.2.1. Двоканальна система
1.2.2. Одноканальна система
1.2.3. Безканальна система
1.2.4. Основи розрахунку системи повітрозподілу в камерах зберігання харчових продуктів
1.3. Системи повітророзподілу у камерах холодильної обробки харчових продуктів
1.3.1.Тунельна система
1.3.2. Хибна стеля
1.3.3. Система повітряного душування
1.3.4. Повітроводи з подовжніми чи з поперечними щілинами
1.3.5. Основи розрахунку системи повітророзподілу камер термообробки харчових продуктів
1.4. Системи повітророзподілу з текстильними повітропроводами
1.4.1. Повітропроводи з проникних матеріалів
1.4.2. Повітропроводи з непроникного матеріалу з рядами отворів (перфорацією)
2. ХОЛОДИЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ОХОЛОДЖЕННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
2.1. Обладнання камер охолодження м’яса
2.1.1. Обладнання камер із природним рухом повітря
2.1.2. Обладнання камер з примусовим рухом повітря
2.1.3. Порівняльні показники камер охолодження м’яса
2.1.4. Основи розрахунку охолодження харчових продуктів
2.2. Обладнання для охолодження риби
2.2.1.Обладнання для охолодження риби водою або льодо-водяною сумішшю
2.2.2. Конвеєрна система охолодження риби в холодній морській воді
2.2.3. Обладнання системи охолодження риби транспортного судна
2.2.4. Система попереднього охолодження риби зрошенням на сітчастому транспортері
2.3. Обладнання для охолодження плодів і овочів
2.3.1. Обладнання камер із інтенсивним рухом повітря
2.3.2. Обладнання для охолодження фруктів в ізотермічних вагонах, авто-мобілях із ізотермічними кузовами та вагонах-холодильниках
2.3.3. Обладнання для охолодження овочів у вакуумі
2.3.4. Установки для охолодження плодів і овочів у воді
2.3.5. Установка для охолодження овочів льодом
2.4. Апарати для охолодження птиці
2.4.1. Апарати тунельного типу
2.4.2. Апарат для охолодження тушок птиці зрошенням
2.4.3. Апарат для охолодження тушок птиці зануренням
2.4.4. Автоматизований апарат для охолодження тушок птиці методом занурення в льодо-водяну суміш
2.5. Обладнання для охолодження молочної продукції
2.5.1. Автоматизована пластинчаста установка для охолодження молока і молочних продуктів
2.5.2. Пластинчасті охолоджувачі
3. ХОЛОДИЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЗАМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
3.1. Обладнання камер заморожування м’яса
3.1.1. Обладнання камер із примусовим рухом повітря
3.1.2. Обладнання камер із природним рухом повітря
3.1.3. Порівняльні показники камер заморожування м’яса
3.1.4. Основи розрахунку камер заморожування м’яса
3.2. Повітряні морозильні апарати
3.2.1. Візкові морозильні апарати
3.2.2. Конвеєрні морозильні апарати
3.2.3. Основи розрахунку конвеєрних апаратів
3.2.4. Спіральні швидкоморозильні апарати
3.2.5. Гравітаційні морозильні апарати
3.2.6. Флюїдизаційні морозильні апарати
3.2.7. Основи розрахунку флюїдизаційних апаратів
3.3. Апарати безконтактного заморожування
3.3.1. Горизонтально-плиткові апарати
3.3.2. Вертикально-плиткові апарати
3.3.3. Роторні апарати
3.3.4. Морозильні апарати барабанного типу
3.4. Контактні морозильні апарати
3.4.1. Кріогенні апарати
3.4.2. Вуглекислотні морозильні апарати
3.4.3. Фреонові морозильні апарати
3.4.4. Апарати для заморожування продуктів рідкими холодоносіями
4. ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ РОЗМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
4.1. Установки з підведенням тепла до поверхні продукту
4.1.1. Обладнання для організації процесу дефростації в камерах
4.1.2. Установки для розморожування харчових продуктів у потоці вологого повітря
4.1.3. Установки для розморожування харчових продуктів у вакуумі
4.1.4. Установки для розморожування продуктів зануренням у воду
4.1.5.Установки для розморожування харчових продуктів водою шляхом зрошення
4.1.6. Установка для комбінованого розморожування харчових продуктів повітрям і водою
4.1.7. Основи розрахунку тривалості розморожування харчових продуктів, та кількості теплоти підведеної до продукту при його розморожуванні
4.2. Установки з підведенням тепла до об’єму продукту
5. ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ТА ПІДТРИМКИ СКЛАДУ РЕГУЛЮВАЛЬНИХ ГАЗОВИХ СЕРЕДОВИЩ ДЛЯ ХОЛОДИЛЬНИХ КАМЕР
5.1. Основні положення зберігання
5.1.1. Модифіковане газове середовище (MГС)
5.1.2. Регулювальне газове середовище (РГС)
5.1.3. Основи розрахунку холодильного зберігання харчових продуктів у РГС
5.2. Принципи створення і підтримання газових режимів у холодильній камері з РГС
5.2.1. Газоізоляція сховищ
5.2.2. Газові суміші
5.3. Обладнання камер з РГС
5.3.1. Азотні генератори
5.3.2. Адсорбери вуглекислого газу
5.3.3. Скрубери кисню
5.3.4. Конвертери етилену
5.3.5. Центральна система керування My Fruit
5.3.6. Система автоматичного обліку конденсату
5.4. Технологія зберігання та особливості експлуатації камер з РГС
6. ХОЛОДИЛЬНА ТЕХНІКА ПІДПРИЄМСТВ ТОРГІВЛІ ТА ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ
6.1. Збірні холодильні камери
6.2. Холодильні шафи
6.3. Холодильні вітрини
6.3.1. Холодильні прилавки та прилавки-вітрини
6.3.2. Бонети (ванни або гондоли)
6.3.3. Гірки
6.3.4. Морозильні скрині
6.4. Льодогенератори, фризери, охолоджувач напоїв
6.4.1. Льодогенератори лускоподібного льоду
6.4.2. Льодогенератори кубикового льоду
6.4.3. Льодогенератори стаканчикового льоду
6.4.4. Основи розрахунку льодогенераторів
6.4.5. Фризери
6.4.6. Охолоджувачі напоїв
6.5. Холодильні агрегати торгово-побутового обладнання
На початок