НМЦ

ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ХОЛОДИЛЬНОЇ ТЕХНІКИ частина I

Електронний посібник

 

ВФПО

ЗМІСТ

 

Вступ

РОЗДІЛ 1. МИНУЛЕ І СУЧАСНІСТЬ ХОЛОДИЛЬНОЇ ТЕХНІКИ І ТЕХНОЛОГІЙ

1.1. Короткий історичний огляд

1.2. Промислові технології із застосуванням холоду

1.3. Класифікація холодильних установок

 

РОЗДІЛ 2. ТЕРМОДИНАМІЧНІ ОСНОВИ ШТУЧНОГО ОХОЛОДЖЕННЯ

2.1. ПРИНЦИПИ І СПОСОБИ ОТРИМАННЯ ХОЛОДУ І НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

2.1.1. Фазові перетворення речовин

2.1.2. Адіабатичне дроселювання

2.1.3. Ефект Ранка-Хілша

2.1.4. Ефект Пельтьє

2.1.5. Сорбція

 

2.2. ТЕРМОДИНАМІЧНІ ЦИКЛИ

2.2.1. Термодинаміка, як загальне вчення про енергетику

2.2.2. Цикл Карно

2.2.3. Термодинамічні діаграми Т-S  і lgP-i  холодоагентів

 

РОЗДІЛ 3. РОБОЧІ РЕЧОВИНИ ХОЛОДИЛЬНОЇ ТЕХНІКИ

3.1. ХОЛОДИЛЬНІ АГЕНТИ

3.1.1. Поняття холодильного агента. Історія використання

3.1.2. Позначення холодильних агентів

3.1.3. Екологічні аспекти використання холодильних агентів. Параметри оцінки впливу на довкілля

3.1.4. Критерії вибору холодоагенту

3.1.5. Термодинамічні вимоги до холодильних агентів

3.1.6. Фізико-хімічні вимоги до холодильних агентів

3.1.7. Фізіологічні і економічні вимоги до холодильних агентів

3.1.8. Характеристика холодоагенту R717

3.1.9. Характеристика холодоагенту R134а

3.1.10. Характеристика холодоагенту R744

3.1.11. Характеристика холодоагенту R728

 

3.2. ХОЛОДОНОСІЇ

3.2.1. Призначення холодоносіїв

3.2.2. Характеристика холодоносіїв

3.2.3. Термодинамічні властивості розчинів

3.2.4. Вимоги, які ставляться до холодоносіїв

3.2.5. Холодоносії, які використовуються в холодильній техніці

 

3.3. ОЛИВИ

3.3.1. Вимоги до оливи

3.3.2. Типи оливи та їх характеристика

3.3.3. Циркуляція оливи у холодильній установці

 

На початок