СТАЛЕ ТВАРИННИЦТВО ТА БЛАГОПОЛУЧЧЯ ТВАРИН SULAWE SUSTAINABLE LIVESTOCK PRODUCTION AND ANIMAL WELFARE МОДУЛЬ 1 СТАЛЕ ТВАРИННИЦТВО/ MODULE 1 SUSTAINABLE LIVESTOCK PRODUCTION Електронний
посібник/The
electronic manual |
||||||||
4. ОЦІНКА
СТІЙКОСТІ ТА КРИТЕРІЇ СТІЙКОСТІ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА |
||||||||
1. Стійкі харчові системи у забезпеченні тваринними
продуктами споживачів та забезпечення продовольчої безпеки (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/fes3.154)
[Hamid, E., Bilali, Callenius, C., Strassner, C., Probst, L. (2019). Food and
nutrition security and sustainability transitions in food systems. Food
Energy Secur, 8, e00154. DOI: https://doi.org/10.1002/fes3.154] 2. Сучасні підходи до гарантування якості та безпечності
продукції тваринництва (http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5330)
[Hamid, E., Bilali, Callenius, C., Strassner, C., Probst, L. (2016). Сучасні
підходи до гарантування якості та безпечності продукції тваринництва. Ефективна
економіка, 12. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5330] 3. Зв'язок продуктивності худоби, її здоров’я і
ефективність ведення з сприйняття споживачів за сталого тваринництва (http://surl.li/zkqfsk) [Capper, J.L. (2017). Looking forward
to a sustainable future – how do livestock productivity, health, efficiency
and consumer perceptions interact? Cattle Practice, 25(3), 179-193. URL: http://surl.li/hdlwhs] 4. Перевага споживачів продуктів тваринництва, тварини яких
вирощувалися в покращених умовах добробуту (1 – https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0950329324002520)
[Richter, S., Stolz, H., Martinez-Cruz, A.L., Kach A. (2025). Animal welfare has
priority: Swiss consumers’ preferences for animal welfare, greenhouse gas
reductions and other sustainability improvements in dairy products. Food Quality and
Preference, 123, 05350. DOI: https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2024.105350] (2 – https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0950329324000818)
[J.Ammann, Mack, G., Benni, N.E., Jin, S., Newell-Price, P., Tindale, S., Hunter, E., Victoria
Vicario-Modroño, Gallardo-Cobos, R., Sánchez-Zamora, P., Miškolci, S., Frewer L.J. (2024). Consumers across five
European countries prioritise animal welfare above environmental
sustainability when buying meat and dairy products. Food Quality and
Preference, 117, 105179. DOI: https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2024.105179] (3 – https://ourlandandwater.nz/wp-content/uploads/2021/05/OLWResearchFindingsBrief_Consumers-WTP.pdf)
[Our Land and Water (2021). Consumers’ willingness to pay for sustainability
and other attributes. Research findings brief prepared by Our Land and Water
(Toitū te Whenua, Toiora te Wai) National Science Challenge, New
Zealand, 8p. URL: https://ourlandandwater.nz/wp-content/uploads/2021/05/OLWResearchFindingsBrief_Consumers-WTP.pdf] 5. Оцінка споживачами ознак стійкості у виробництві м'яса.
(https://www.mdpi.com/2071-1050/12/10/4093) [Eldesouky, A., Mesias, F.J., Escribano, M. (2020). Consumer Assessment of
Sustainability Traits in Meat Production. A Choice Experiment Study in Spain. Sustainability, 12, 4093. DOI: https://doi.org/10.3390/su12104093] |
||||||||