СТАЛЕ ТВАРИННИЦТВО ТА БЛАГОПОЛУЧЧЯ ТВАРИН SULAWE

SUSTAINABLE LIVESTOCK PRODUCTION AND ANIMAL WELFARE

МОДУЛЬ 1 СТАЛЕ ТВАРИННИЦТВО/

MODULE 1 SUSTAINABLE LIVESTOCK PRODUCTION

Електронний посібник/The electronic manual

4. ОЦІНКА СТІЙКОСТІ ТА КРИТЕРІЇ СТІЙКОСТІ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА

 

 

1. Стійкі харчові системи у забезпеченні тваринними продуктами споживачів та забезпечення продовольчої безпеки (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/fes3.154) [Hamid, E., Bilali, Callenius, C., Strassner, C., Probst, L. (2019). Food and nutrition security and sustainability transitions in food systems. Food Energy Secur, 8, e00154. DOI: https://doi.org/10.1002/fes3.154]

2. Сучасні підходи до гарантування якості та безпечності продукції тваринництва (http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5330) [Hamid, E., Bilali, Callenius, C., Strassner, C., Probst, L. (2016). Сучасні підходи до гарантування якості та безпечності продукції тваринництва. Ефективна економіка, 12. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5330]

3. Зв'язок продуктивності худоби, її здоров’я і ефективність ведення з сприйняття споживачів за сталого тваринництва (http://surl.li/zkqfsk) [Capper, J.L. (2017). Looking forward to a sustainable future – how do livestock productivity, health, efficiency and consumer perceptions interact? Cattle Practice, 25(3), 179-193. URL: http://surl.li/hdlwhs]

4. Перевага споживачів продуктів тваринництва, тварини яких вирощувалися в покращених умовах добробуту (1https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0950329324002520) [Richter, S., Stolz, H., Martinez-Cruz, A.L., Kach A. (2025). Animal welfare has priority: Swiss consumers’ preferences for animal welfare, greenhouse gas reductions and other sustainability improvements in dairy products. Food Quality and Preference, 123, 05350. DOI: https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2024.105350] (2https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0950329324000818) [J.Ammann, Mack, G., Benni, N.E., Jin, S., Newell-Price, P., Tindale, S., Hunter, E., Victoria Vicario-Modroño, Gallardo-Cobos, R., Sánchez-Zamora, P., Miškolci, S., Frewer L.J. (2024). Consumers across five European countries prioritise animal welfare above environmental sustainability when buying meat and dairy products. Food Quality and Preference, 117, 105179. DOI: https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2024.105179] (3https://ourlandandwater.nz/wp-content/uploads/2021/05/OLWResearchFindingsBrief_Consumers-WTP.pdf) [Our Land and Water (2021). Consumers’ willingness to pay for sustainability and other attributes. Research findings brief prepared by Our Land and Water (Toitū te Whenua, Toiora te Wai) National Science Challenge, New Zealand, 8p. URL: https://ourlandandwater.nz/wp-content/uploads/2021/05/OLWResearchFindingsBrief_Consumers-WTP.pdf]

5. Оцінка споживачами ознак стійкості у виробництві м'яса. (https://www.mdpi.com/2071-1050/12/10/4093) [Eldesouky, A., Mesias, F.J., Escribano, M. (2020). Consumer Assessment of Sustainability Traits in Meat Production. A Choice Experiment Study in Spain. Sustainability, 12, 4093. DOI: https://doi.org/10.3390/su12104093]

 

 

Попередня тема

На початок

Наступна тема