НМЦ

ТЕХНОЛОГІЯ ХАРЧОВИХ КОНЦЕНТРАТІВ

Електронний посібник

 

ВФПО

ТЕСТОВИЙ КОНТРОЛЬ

 

Пов’язане зображення

ТЕСТОВИЙ КОНТРОЛЬ З РОЗДІЛУ № 6

 

1. До харчових концентратів сухих сніданків відносяться:

1.1. пластівці, палички, подушечки;

1.2. повітряні зерна, пластівці, палички, подушечки;

1.3. пластівці, палички, подушечки, повітряні зерна, напівфабрикати борошняних виробів;

1.4. картопляні чіпси, пластівці, палички, подушечки.

2. Кукурудзяні палички одержують:

2.1. шляхом змішування компонентів в апаратах типу «екструдер»;

2.2. з різних видів крупи в апаратах типу «пушка»;

2.3. з кукурудзяної крупи в апаратах типу «пушка»;

2.4. обробка круп’яної тістової маси в грануляторі.

3. Повітряні зерна одержують:

3.1. шляхом змішування компонентів в апаратах типу «екструдер»;

3.2. з різних видів крупи в апаратах типу «пушка»;

3.3. з рисової крупи в дражирувальних апаратах;

3.4. обробкою крупи в грануляторі.

4. Тривалість операції темперування крупи при виробництві кукурудзяних пластівців становить:

4.1. 1 – 3 год;

4.2. 6 – 10 год;

4.3. 30 – 50 хв;

4.4. 1 – 2 доби.

5. Кукурудзяна крупа надходить на операцію плющення з вологістю:

5.1. 12 – 13%;

5.2. 8 – 9%;

5.3. 22 – 23%;

5.4. 15 – 17%.

6. Причиною отримання кукурудзяних пластівців склоподібних, без так званих здуттів, твердих й таких, що погано розжовуються, є:

6.1. надходження на операцію плющення крупи з меншим вмістом вологи;

6.2. надходження пластівців на обжарювання в недостатньо нагріту піч;

6.3. недостатнє охолодження пластівців після сушіння;

6.4. збільшення тривалості обжарювання пластівців.

7. Сироп для нанесення на кукурудзяні пластівці готується з наступної сировини:

7.1. цукор, сіль і вода;

7.2. цукор і вода;

7.3. цукор, патока і вода;

7.4. цукор, патока, агар і вода.

8. При пуску машини для виготовлення кукурудзяних паличок використовують крупу з вологістю:

8.1. 12 – 13%;

8.2. 20 – 25%;

8.3. 8 – 9%;

8.4. 28 – 30%.

9. Вологість кукурудзяних паличок становить:

9.1. 5 – 6%;

9.2. 8 – 9%;

9.3. 12 – 13%;

9.4. 20 – 25%.

10. Підсолоджувач, який відноситься до групи синтетичних солодких речовин і використовується в якості замінника цукру при виробництві кукурудзяних паличок – це:

10.1. сахаринад;

10.2. сахарин;

10.3. глюкоза;

10.4. фруктоза.

 

КЛЮЧ ДО ТЕСТОВОГО КОНТРОЛЮ

ПЕРЕВІРЬ СЕБЕ

 

На початок