НМЦ

ТЕХНОЛОГІЯ ХАРЧОВИХ КОНЦЕНТРАТІВ

Електронний посібник

 

ВФПО

ТЕСТОВИЙ КОНТРОЛЬ

 

Пов’язане зображення

ТЕСТОВИЙ КОНТРОЛЬ З РОЗДІЛУ № 5

 

1. «Толокно» – це:

1.1. вівсяне борошно, яке отримують шляхом розмелу ядра зерна вівса після його спеціальної обробки;

1.2. вівсяна крупа, яка очищена від домішок, пропарена, розплющена до пластівців і висушена;

1.3. пластівці, виготовлені за допомогою екструзійної технології;

1.4. порошок з плодів і овочів.

2. До якої групи харчових концентратів відносяться пластівці „Геркулес”?

2.1. продуктів для дитячого та дієтичного харчування;

2.2. вівсяних дієтичних продуктів;

2.3. сухих сніданків;

2.4. обідніх страв.

3. За рахунок чого толокно має солодкуватий смак?

3.1. додавання смакових компонентів (цукор або цукрозамінники);

3.2. сушіння вівса до 8 – 9%;

3.3. осолоджування вівсяної крупи ферментними препаратами;

3.4. пропарювання вівсяної крупи.

4. Особливий вид висококалорійного і поживного вівсяного борошна, що використовується в дитячому і дієтичному харчуванні – це:

4.1. дієтичне борошно;

4.2. дитяче борошно;

4.3. вівсяний продукт;

4.4. толокно.

5. В чому полягає суть процесу замочування вівса?

5.1. в замочуванні зерна у воді, підігріві його до температури 35оС протягом 2 год;

5.2. в завантаженні зерна в мийну машину і промиванні його водопровідною водою;

5.3. в замочуванні зерна у воді, підігріві його до температури 50оС протягом 3 год;

5.4. в завантаженні зерна в мийну машину на 1 – 1,5 год.

6. Параметри процесу томління вівса:

6.1. 1 – 1,5 год при температурі 100 – 105оС;

6.2. 1,5 – 2 год при температурі 112 – 120оС;

6.3. 2 – 2,5 год при температурі 100 – 105оС;

6.4. 2,5 – 3 год при температурі 50 – 60оС.

7. На якому обладнанні проводиться просіювання продуктів розмелу при виробництві толокна?

7.1. розсійнику;

7.2. вальцьовому верстаті;

7.3. лущильному поставі;

7.4. вальцьовому верстаті і розсійнику.

8. Після процесу плющення крупи пластівці «Геркулес» повинні мати таку товщину:

8.1. 1,0 мм;

8.2. 0,4 мм;

8.3. 0,7 мм;

8.4. 2,0 мм.

9. Максимально допустимий вміст металодомішок у пластівцях «Геркулес»:

9.1. не більше 5 мг/кг;

9.2. не менше 5 мг/кг;

9.3. не більше 1 мг/кг;

9.4. не більше 3 мг/кг.

10. При виробництві пластівців «Геркулес» крупу пропарюють при наступних параметрах:

10.1. 2 – 3 хв до вологості 14,0%;

10.2. 3 – 4 хв до вологості 15,0%;

10.3. 2 – 3 год до вологості 10,0%;

10.4. 10 – 15 хв до вологсоті 12,0%.

 

КЛЮЧ ДО ТЕСТОВОГО КОНТРОЛЮ

ПЕРЕВІРЬ СЕБЕ

 

На початок