|
|
ТЕХНОЛОГІЯ ХАРЧОВИХ КОНЦЕНТРАТІВ Електронний посібник |
|
|||||
ТЕСТОВИЙ КОНТРОЛЬ |
||||||||
1. «Толокно» – це: 1.1. вівсяне борошно, яке отримують шляхом розмелу ядра зерна вівса після
його спеціальної обробки; 1.2. вівсяна крупа, яка очищена від домішок, пропарена, розплющена до
пластівців і висушена; 1.3. пластівці, виготовлені за допомогою екструзійної
технології; 1.4. порошок з плодів і овочів. 2. До якої групи харчових концентратів відносяться пластівці „Геркулес”? 2.1. продуктів для дитячого та дієтичного харчування; 2.2. вівсяних дієтичних продуктів; 2.3. сухих сніданків; 2.4. обідніх страв. 3. За рахунок чого толокно має солодкуватий смак? 3.1. додавання смакових компонентів (цукор або цукрозамінники); 3.2. сушіння вівса до 8 – 9%; 3.3. осолоджування вівсяної крупи ферментними препаратами; 3.4. пропарювання вівсяної крупи. 4. Особливий вид висококалорійного і поживного вівсяного борошна, що
використовується в дитячому і дієтичному харчуванні – це: 4.1. дієтичне борошно; 4.2. дитяче борошно; 4.3. вівсяний продукт; 4.4. толокно. 5. В чому полягає суть процесу замочування вівса? 5.1. в замочуванні зерна у воді, підігріві його до
температури 35оС протягом 2 год; 5.2. в завантаженні зерна в мийну машину і промиванні його водопровідною
водою; 5.3. в замочуванні зерна у воді, підігріві його до
температури 50оС протягом 3 год; 5.4. в завантаженні зерна в мийну машину на 1 – 1,5 год. 6. Параметри процесу томління вівса: 6.1. 1 – 1,5 год при температурі 100 – 105оС; 6.2. 1,5 – 2 год при температурі 112 – 120оС; 6.3. 2 – 2,5 год при температурі 100 – 105оС; 6.4. 2,5 – 3 год при температурі 50 – 60оС. 7. На якому обладнанні проводиться просіювання продуктів розмелу при
виробництві толокна? 7.1. розсійнику; 7.2. вальцьовому верстаті; 7.3. лущильному поставі; 7.4. вальцьовому верстаті і розсійнику. 8. Після процесу плющення крупи пластівці «Геркулес» повинні мати таку
товщину: 8.1. 1,0 мм; 8.2. 0,4 мм; 8.3. 0,7 мм; 8.4. 2,0 мм. 9. Максимально допустимий вміст металодомішок у
пластівцях «Геркулес»: 9.1. не більше 5 мг/кг; 9.2. не менше 5 мг/кг; 9.3. не більше 1 мг/кг; 9.4. не більше 3 мг/кг. 10. При виробництві пластівців «Геркулес» крупу
пропарюють при наступних параметрах: 10.1. 2 – 3 хв до вологості 14,0%; 10.2. 3 – 4 хв до вологості 15,0%; 10.3. 2 – 3 год до вологості 10,0%; 10.4. 10 – 15 хв до вологсоті 12,0%.
КЛЮЧ ДО ТЕСТОВОГО КОНТРОЛЮ |
||||||||