НМЦ

ЕЛЕКТРОТЕХНОЛОГІЯ

Електронний посібник

 

ВФПО

ЗМІСТ

 

Вступ

1. ЕЛЕКТРОТЕРМІЯ

   1.1. Техніко-економічні основи використання електроенергії в теплових і технологічних процесах сільськогосподарського виробництва

      1.1.1. Вступ. Завдання і зміст дисципліни

      1.1.2. Роль і значення електротехнології в сільськогосподарському виробництві, перспективні напрями використання в технологічних процесах

      1.1.3. Техніко-економічне обґрунтування застосування електричної енергії в технологічних процесах

   1.2. Способи і пристрої перетворення електричної енергії в теплову

      1.2.1. Загальні принципи перетворення електричної енергії на теплову

      1.2.2. Класифікація електронагрівальних установок

      1.2.3. Електронагрівання опором

      1.2.4. Індукційне і діелектричне нагрівання

   1.3. Електричні водонагрівники і котли

      1.3.1. Класифікація водонагрівників

      1.3.2. Елементні та електродні водонагрівники

      1.3.3. Електричні водогрійні та парові котли

   1.4. Електронагрівні установки для створення і регулювання мікроклімату

      1.4.1. Параметри мікроклімату

      1.4.2. Електрокалориферні установки

      1.4.3. Припливно-витяжні установки

   1.5. Електронагрівні установки для теплової обробки і сушіння сільськогосподарських продуктів і кормів

      1.5.1. Установки для сушіння зерна і досушування сіна

      1.5.2. Електротеплова обробка кормів

      1.5.3. Електричні пастеризатори

   1.6. Електричні холодильні машини і теплові насоси

      1.6.1. Холодильні машини

      1.6.2. Термоелектричні холодильники

      1.6.3. Електротеплові насоси

      1.6.4. Побутові холодильники

   1.7. Електротермічне обладнання ремонтних підприємств

      1.7.1. Електричні печі, призначення, будова

      1.7.2. Електричні соляні, масляні, лужні ванни

      1.7.3. Електровулканізатори

   1.8. Побутові електронагрівальні установки

      1.8.1. Соціальні і економічні аспекти електрифікації побуту сільського населення

      1.8.2. Електронагрівальні прилади приготування харчів, гарячого водопостачання, опалення

      1.8.3. Профілактика електротравматизму в побуті

2. ЕЛЕКТРОТЕХНОЛОГІЧНІ УСТАНОВКИ

   2.1. Загальні відомості про електротехнологію і перспективи розвитку

      2.1.1. Електрофізичні фактори в природі, їх вплив на довкілля

      2.1.2. Електрофізичні та електрохімічні явища й процеси в біологічних об’єктах

      2.1.3. Електротехнологія, визначення й перспективи розвитку

   2.2. Електронно-іонна технологія

      2.2.1. Електричні сепаратори зерна, будова, класифікація, принцип дії, технічні характеристики

      2.2.2. Електричні іонізатори повітря

      2.2.3. Джерела високої напруги для установок ЕІТ

   2.3. Обробка сільськогосподарських матеріалів електричним струмом

      2.3.1. Електрична обробка насіння

      2.3.2. Мікрохвильові технології в аграрно-промисловому комплексі

      2.3.3. Обробка вологих кормових матеріалів

      2.3.4. Електричне розсолення і знезараження ґрунту

      2.3.5. Електроплазмоліз рослинної сировини

   2.4. Електроімпульсна техніка і технологія

      2.4.1. Генератори імпульсів

      2.4.2. Електричні огорожі

      2.4.3. Електрогідравлічний ефект і його використання

   2.5. Ультразвукова техніка і технологія

      2.5.1. Природа і властивості ультразвуку

      2.5.2. Способи генерування ультразвуку

      2.5.3. Застосування ультразвуку в технологічних процесах сільськогосподарського виробництва

   2.6. Магнітна обробка матеріалів

      2.6.1. Використання магнітного поля для очищення насіння

      2.6.2. Електромагнітні машини для очищення насіння

      2.6.3. Магнітна обробка води

 

На початок