СТАЛЕ ТВАРИННИЦТВО ТА БЛАГОПОЛУЧЧЯ ТВАРИН SULAWE SUSTAINABLE LIVESTOCK PRODUCTION AND ANIMAL WELFARE МОДУЛЬ 1 СТАЛЕ ТВАРИННИЦТВО/ MODULE 1 SUSTAINABLE LIVESTOCK PRODUCTION Електронний
посібник/The
electronic manual |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5. ПРОДУКЦІЯ ТВАРИННИЦТВА, СИРОВИНА ТА КІНЦЕВА
ПРОДУКЦІЯ |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Продукція рибництва включає різноманітні продукти, які
отримуються від риб і водних організмів, що вирощуються в спеціалізованих
водних господарствах. Рибництво є важливою частиною
аграрного виробництва, що забезпечує ринок рибною продукцією, а також іншими
цінними продуктами.
Основні види продукції рибництва:
• Чорна ікра (ікра осетрових риб) – один з найдорожчих і найпопулярніших
делікатесів, отримується від осетрових риб (стандартних представників, як-от
білуга, стерлядь, осетер). • Червона ікра (ікра лососевих риб) – менш коштовна, але також популярна,
отримується від лосося, форелі, горбуші. Ікра використовується в кулінарії,
зокрема як делікатесна закуска, а також є сировиною для виготовлення паст та
інших продуктів.
• Молюски, наприклад, устриці, мідії, морські черевоногі. • Ракоподібні – креветки, омари, краби. Ці продукти мають високу
харчову цінність, їх широко використовують у кулінарії, особливо в
приготуванні страв з морепродуктів.
• Використовується як харчова добавка, особливо для
поліпшення стану серцево-судинної системи та підвищення імунітету. • Також використовується в косметичній промисловості для
виготовлення кремів та мазей, а в фармацевтиці – для виробництва ліків.
• у кормовій промисловості – для виготовлення кормів
для тварин і риб, а також для виготовлення комбікормів; • у сільському господарстві – для виготовлення
органічних добрив.
• консерви з риби – різноманітні види риб (тріска,
оселедець, скумбрія) в олії, томатному соусі, в соку; • морепродукти в консервах – консервовані молюски,
креветки, кальмари.
• рибних кормів – для вирощування риби або інших тварин; • добрив – органічні добрива для сільськогосподарських
потреб; • технічних продуктів – наприклад, желатину, що
отримується з риб'ячих кісток. Закон України «Про аквакультуру»
Перелік вимог до вирощування окремих об’єктів аквакультури
ДСТУ 2284-93 «Риба жива. Загальні технічні умови». ДСТУ
4868: 2007 «Риба заморожена. Технічні умови». Закон України про аквакультуру Перелік вимог до
вирощування окремих об’єктів аквакультури
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||