Лого на Електронний підручник

ГІГІЄНА МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Електронний посібник

 

Головна

Анотація

Теоретичні відомості

Список використаних джерел

Укладачі

Анотація

 

В електронному посібнику «Гігієна молока» важливе місце відведено питанню санітарних заходів та умов, спрямованих на якість та  безпечність молока,  його придатності до споживання, а також контролю ризиків на всіх етапах виробництва, транспортування, приймання, зберігання й реалізації молока.

Значною мірою висвітлено фізико-хімічні й біологічні властивості,  та видові особливості, акцентовано увагу на гігієну отримання  на фермах, зокрема органічного виробництва молока, ветеринарно-санітарна оцінка продукту щодо хвороб тварин.

Сформульовано сучасні вимоги України та країн ЄС до молока-сировини і молочних продуктів. Наведено гігієнічні вимоги та державні санітарні правила до молокопереробних підприємств, пунктів закупівлі молока і його реалізації на агропромислових ринках від тварин, яких утримують в особистих підсобних господарствах населення, та з ферм суб’єктів господарювання; показано принципи застосування системи НАССР в умовах молокопереробних підприємств. Подано сучасні лабораторні методи контролювання показників якості й безпечності молока.

Для підготовки фахівців ступеня вищої освіти «магістр», галузі знань 21 «Ветеринарна медицина»,  а також для слухачів післядипломної освіти, практикуючих лікарів ветеринарної медицини, які здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за харчовими продуктами.