Описание: НМЦ

ХОЛОДИЛЬНО-ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ

Електронний посібник

 

Описание: ВФПО

ТЕСТИ

 

1) Тунельна система повітророзподілу використовується під час:

1.  Холодильної обробки харчових продуктів

2.  Холодильної обробки продукції хімічної промисловості

3.  Холодильної обробки продукції металургійної промисловості

4.  Кондиціювання житлових приміщень

 

2) Система «хибна стеля» повітророзподілу використовується під час:

1.  Холодильної обробки харчових продуктів

2.  Холодильної обробки продукції хімічної промисловості

3.  Холодильної обробки продукції металургійної промисловості

4.  Кондиціювання житлових приміщень

 

3) Система «повітряного душування» використовується під час:

1.  Холодильної обробки харчових продуктів

2.  Холодильної обробки продукції хімічної промисловості

3.  Холодильної обробки продукції металургійної промисловості

4.  Будівництва

 

4) У тунельній системі повітророзподілу використовують такі напрямки руху повітря:

1.  Поздовжній та поперечний

2.  Поперечний та діагональний

3.  Поздовжній та діагональний

4.  Вихровий

 

5) Система повітророзподілу «хибна стеля» використовуються, якщо необхідно:

1.  Підвищити швидкість повітря що подається в камеру

2.  Знизити швидкість повітря, що подається в камеру

3.  Утворити турбулентний рух повітря в камері

4.  Утворити вихровий потік повітря в камері

 

6) Система повітряного душування продукції використовується під час:

1.  Зрошування

2.  Термообробки

3.  Зволоження

4.  Транспортування

 

7) Які системи повітророзподілу використовують у камерах зберігання харчових продуктів?

1.  Безканальні

2.  Одноканальні та двоканальні

3.  Одноканальні

4.  Безканальні, одноканальні та двоканальні

 

8) Міжрядні радіаційні батареї використовують для:

1.  Зниження вартості камерного обладнання

2.  Дезінфекції холодильних камер

3.  Зниження усушки та збільшення променевого теплообміну

4.  Зниження питомої холодопродуктивності

 

9) Камери з детандерами не знайшли широкого використання через:

1.  Низьку інтенсивність охолодження

2.  Високу вартість обладнання та значні енергетичні втрати

3.  Отруйність холодильного агенту

4.  Підвищену усушку

 

10) Збірні холодильні камери виготовляють з:

1.  Цегли

2.  Сендвіч-панелей

3.  Бетону

4.  Полімерів

 

11) Збірні холодильні камери обладнують холодильними машинами:

1.  Фреоновими

2.  Аміачними

3.  Повітряними

4.  Термоелектричними

 

12) У збірних холодильних камерах як прилад охолодження використовують:

1.  Повітроохолодники та батареї

2.  Пластинчасті теплообмінники

3.  Детандери

4.  Регенеративні теплообмінники

 

13) Сучасні збірні холодильні камери працюють у режимі керування:

1.  Ручного

2.  Автоматичного

3.  Напівавтоматичного

4.  Ручного та напівавтоматичного

 

14) Відтаювання приладів охолодження збірних холодильних камер проводиться за допомогою:

1.  Електричних ТЕНів

2.  Гарячих продуктів

3.  Гарячого теплоносія

4.  Механічним способом

 

15) Регулювання температури в збірних холодильних камерах здійснюється шляхом:

1.  Регулювання подачі холодильного агента до випарника

2.  Регулювання холодопродуктивності ТРВ

3.  Пуску і зупинки компресора

4.  Пуску і зупинки вентиляторів конденсатора

 

16) Ухолодильних шафах як прилад охолодження використовують:

1.  Повітроохолодники та батареї

2.  Пластинчасті теплообмінники

3.  Детандери

4.  Регенеративні теплообмінники

 

17) Які типи компресорів використовують в холодильних шафах?

1.  Сальникові

2.  Герметичні

3.  Крейцкопфні

4.  Гвинтові

 

18)Температура повітря в охолоджуваному об’ємі середньотемпературної холодильної шафи складає:

1.  -16…-18°С

2.  +8…0°С

3.  0…-15 °С

4.  +18…+16 °С

 

19) Температура повітря в охолоджуваному об’ємі низькотемпературної холодильної шафи складає:

1.  -16…-18 °С 

2.  +8…0 °С    

3.  0…-5 °С

4.  +18…+16 °С

 

20) Який дроселюючий пристрій використовується в холодильних шафах?

1.  Соленоїдний вентиль

2.  Дросельна шайба

3.  Терморегулювальний вентиль

4.  Регулювальний вентиль

 

21) Який тип конденсаторів використовується в холодильних шафах?

1.  Кожухотрубні

2.  Випарникові

3.  Повітряні

4.  Зрошувальні

 

22) Температура повітря в охолоджуваному об’ємі середньотемпературної холодильної вітрини складає:

1.  -16…-18 °С

2.  +8…0 °С

3.  0…-15 °С

4.  +18…+16 °С

5.   

23) Температура повітря в охолоджуваному об’ємі низькотемпературної холодильної вітрини складає:

1.  -16…-18 °С

2.  +8…0 °С

3.  0…-5 °С

4.  +18…+16 °С

 

24) Яка холодильна машина використовується для охолодження внутрішнього об’єму холодильної вітрини?

1.  Абсорбційна

2.  Пароежекторна

3.  Парокомпресійна

4.  Термоелектрична

 

25) До недоліків централізованої системи холодопостачання можна віднести:

1.  Підвищений рівень шуму в приміщені, де розташоване холодильне обладнання

2.  Додаткові теплонадходження в приміщення, де розташоване холодильне обладнання

3.  Втрати холодопродуктивності через значну довжину фреонових магістралей

4.  Використання герметичних та напівгерметичних компресорів

 

26) З яких основних елементів складається холодильна машина охолоджувача напоїв?

1.  Компресор, дроселюючий пристрій, випарник, ресивер

2.  Компресор, дроселюючий пристрій, випарник, конденсатор

3.  Компресор, вологовідділювач, випарник, ресивер

4.  Компресор, ТРВ, РТО, конденсатор

 

27) Фризер призначений для:

1.  Охолодження фруктів

2.  Заморожування овочів

3.  Приготування м’якого морозива або суміші морозива

4.  Приготування та охолодження напівфабрикатів

 

28) Льодогенератори призначені для:

1.  Виготовлення прозорого харчового льоду

2.  Виготовлення сухого льоду

3.  Виготовлення природного льоду

4.  Тільки подрібнення льоду

 

29) Для охолодження риби використовують:

1.  Лід

2.  Льодоводяну суміш

3.  Вакуумні охолодники

4.  Лід, льодоводяну суміш та вакуумні охолодники

 

30) Чи можливе використання морської води для охолодження риби на рибальських суднах:

1.  Ні

2.  Так

3.  Якщо температура води нижче -5 °С

4.  Якщо температура води вище -5 °С

 

31) Чи використовується проміжний холодоносій в рефрижераторних вагонах?

1.  Так, якщо одна установка обслуговує декілька вагонів

2.  Ні

3.  Так, якщо необхідно досягнути кріогенних температур

4.  Так, якщо використовується абсорбційна холодильна машина

 

32) Які прилади охолодження використовують в авторефрижераторах?

1.  Панельні випарники

2.  Кожухотрубні випарники

3.  Повітроохолодники

4.  Термоелементи

 

33) Які типи приводу компресора використовуються в авторефрижераторах?

1.  Від двигуна автомобіля

2.  Від автономного двигуна внутрішнього згорання

3.   Електроенергією, яку виробляє генератор

4.  Від двигуна автомобіля, автономного двигуна внутрішнього згорання та за допомогою електроенергії, яку виробляє генератор

 

34) Які системи повітророзподілу використовуються в авторефрижераторах?

1.  Безканальна та одноканальна

2.  «Хибна стеля»

3.  Двоканальна

4.  «Повітряного душування»

 

35) Які апарати використовуються для охолодження тушок птиці?

1.  Тунельного типу

2.  Для охолодження зрошуванням

3.  Для охолодження зануренням

4.  Тунельного типу, для охолодження зрошуванням та для охолодження зануренням

 

36) Який холодоносій використовується в молокоохолоджувачах?

1.  Етиленгліколь

2.  Розсіл

3.  Вода

4.  Повітря

 

37) Пластинчасті теплообмінники використовуються в молокоохолоджувачах тому що:

1.  Низька вартість

2.  Малі габаритні розміри та високі коефіцієнти теплопередачі

3.  Відсутня необхідність у проміжному холодоносії

4.  Простота монтажу

 

38) Повітряні морозильні апарати використовуються для заморожування:

1.  Риби в блоках

2.  Блоків фаршу

3.  Дрібноштучних харчових продуктів

4.  Напівтуш м’яса

 

39) Флюїдизаційні морозильні апарати використовують для заморожування:

1.  Напівтушок

2.  Дрібноштучних харчових продуктів (зелений горошок, ягоди тощо)


3.  Риби

4.  М’ясного фаршу

 

40) До повітряних морозильних апаратів відносяться:

1.  Візкові морозильні апарати

2.  Конвеєрні та гравітаційні морозильні апарати

3.  Флюїдизаційні

4.  Візкові, конвеєрні, гравітаційні та флюїдизаційні морозильні апарати

 

41) До контактних морозильних апаратів відносяться:

1.  Горизонтально- та вертикально-плиткові морозильні апарати

2.  Флюїдизаційні

3.  Гравітаційні

4.  Кріогенні

 

42) Перевагами контактних морозильних апаратів у порівнянні з повітряними є:

1.  Висока інтенсивність термообробки

2.  Продукт заморожується у вигляді блоків

3.  Менші габаритні розміри та висока продуктивність

4.  Висока інтенсивність термообробки, продукт заморожується у вигляді блоків, менші габаритні розміри та висока продуктивність

 

43) До імерсійних морозильних апаратів відносяться апарати:

1.  Для заморожування у рідкому холодоносії

2.  Кріогенні морозильні

3.  Вуглекислотні морозильні

4.  Флюїдизаційні

 

44) Перевагами кріогенних апаратів у порівнянні з іншими є:

1.  Малі габаритні розміри та простота будови

2.  Відсутня необхідність поповнення холодильним агентом

3.  Низькі експлуатаційні витрати

4.  Можливість використання спіральних компресорів

 

45) У кріогенних морозильних апаратах як холодильний агент використовують:

1.  Аміак

2.  Фреон

3.  Азот

4.  Ізобутан

 

46) Охолодження об’єму вуглекислотного морозильного апарату відбувається за рахунок:

1.  Плавлення водного льоду

2.  Сублімації сухого льоду

3.  Кипіння фреону

4.  Кипіння аміаку

 

47) Які установки використовують для розморожування харчових продуктів?

1.  У потоці повітря

2.  У вакуумі і воді

3.  У воді та повітрі

4.  У потоці повітря, повітря та воді, у воді, у вакуумі

 

48) Які способи підтримання необхідної відносної вологості в камерах зберігання і термообробки використовуються?

1.  Зволоження повітря водою та парою

2.  Регулюванням температури

3.  Регулюванням швидкості руху повітря

4.  Змінюючи тепловиділення продукту

 

49) Регулювання складу газового середовища в камерах зберігання здійснюється за допомогою:

1.  Газогенераторів

2.  Дифузійних газообмінників

3.  Вентиляції

4.  Газогенераторів та дифузійних газообмінників

 

50) Камери з регульованим газовим середовищем призначені для зберігання:

1.  М’яса

2.  Молочної продукції

3.  Плодів та овочів

4.  Напівфабрикатів

 

51) Озонатори призначені для:

1.  Дезінфекції камер зберігання

2.  Підтримання відносної вологості

3.  Підтримання температури

4.  Регулювання процесу тепломасообміну

 

52) Перебування людей в камерах з регульованим газовим середовищем та під час озонування:

1.  Дозволяється

2.  Забороняється

3.  Дозволяється під час проведення сортування

4.  Дозволяється під час проведення ремонту камерного обладнання

 

53) Відтаювання приладів охолодження низькотемпературних холодильних вітрин проводиться за допомогою:

1.  Електричних ТЕНів

2.  Гарячих парів холодильного агента

3.  Гарячого теплоносія

4.  Гарячого холодоносія

 

54) Регулювання температури в холодильних вітринах здійснюється шляхом:

1.  Регулювання подачі холодильного агента до випарника

2.  Регулювання холодопродуктивності ТРВ

3.  Пуску та зупинки компресора

4.  Регулюванням холодопродуктивності компресора

 

55) Регулювання температури в холодильних шафах здійснюється шляхом:

1.  Подачі холодильного агента до випарника

2.  Холодопродуктивності ТРВ

3.  Пуску та зупинки компресора

4.  Холодопродуктивності компресора

 

56) Яку холодильну машину використовують для охолодження циліндра автономного фризера:

1.  Парокомпресійну

2.  Пароежекторну

3.  Повітряну

4.  Абсорбційну

 

57) Який продукт заморожують з використанням системи «повітряного душування»?

1.  Свинину, яловичину у напівтушах

2.  Малину

3.  Зелений горошок

4.  Рибу

 

58) Який продукт заморожують з використанням флюїдизаційних морозильних апаратів:

1. Свинину, яловичину у напівтушах

2. Цитрусові

3. Зелений горошок

4. Рибу

 

59) Який продукт заморожують з використанням імерсійних морозильних апаратів:

1. Свинину, яловичину у напівтушах

2. Малину

3. Зелений горошок

4. Птицю

 

60) З використанням яких морозильних апаратів заморожують малину та цитрусові?

1. Тунелів з підвісними шляхами

2. Кріогенних

3. Роторних

4. Горизонтально- та вертикально-плиточних

 

На початок